Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Månadens konsult David Forssén

2016-02-01
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Efter ett jul- och nyårsuppehåll är vår artikelserie Månadens konsult tillbaka. Månadens konsult är ett projekt som Uppstuk startat upp under hösten 2015 där vi vill ge både studenter och företag en inblick i våra konsulters arbete. Vi kommer därför varje månad låta en av våra konsulter presentera deras arbete och vilka utmaningar de står inför. Denna månad får vi följa vår konsult David Forssén på Thermo Fisher.

 

Vad är dina främsta arbetsuppgifter?

Jag jobbar i gruppen inom produktionsteknik på Thermo Fisher Scientific och har därmed som främsta arbetsuppgifter att skapa lösningar för vissa produktionsproblem samt att validera nya maskiner, eller produktionsutrymmen, för att se att de håller alla krav som måste uppfyllas inom framställning av Thermo Fishers produkter.

 

Berätta om Thermo Fisher

logo-color

Thermo Fisher Scientific är ägare till det som tidigare varit Pharmacia och som har köpts upp en antal gånger och bytt namn för att nu vara en del av Thermo Fisher Scientific. Sajten i Uppsala är det nuvarande huvudkontoret för ImmunoDiagnostics som är den del av företaget som skapar verktyg för att diagnostisera allergier och autoimmuna sjukdomar.

 

Vilka utmaningar möter du i ditt arbete?

Genom att jag jobbar i en projektgrupp som har så väldigt mycket olika projekt rullande hela tiden så skiljer sig arbetsuppgifterna väldigt mycket. Att till exempel validera ett kylrum kräver helt andra kunskaper och sätt att arbeta på till skillnad från att försöka ta fram ett hållbarare tillvägagångssätt för att skapa en ny produkt.

 

Vad är det roligaste med att vara konsult hos Uppstuk?

Det bästa med att jobba hos Uppstuk måste vara att man får en känsla av att studierna leder någonvart. Att känna att just den där specifika kursen som man läste kan utnyttjas i arbetslivet trots att man inte kände att den var applicerbar. Att jag nu även kan utnyttja mina erfarenheter från arbetslivet i mina studier är också en härlig känsla.

 

Vad har du har lärt dig som konsult?

Det jag fått med mig hittills som konsult handlar nog mest om hur det fungerar i en projektgrupp på en större arbetsplats. Hur man ska agera för att kunna bolla alla projekt som drivs men även hur fantastiskt kul det är att planera in just det för att också kunna lyckas i slutändan.

 

Mina tre D:

Dold talang: Mycket bra ögonmått.

Drömyrke: Ett yrke med mycket resor och skiftande arbetsuppgifter.

Dagens citat: ”Alla behöver inte älska naturen, men alla behöver inse att vi är en del av den.”