Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Månadens konsult Caroline Johansson

2016-04-11
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Månadens konsult är ett projekt som Uppstuk startat upp under hösten 2015 där vi vill ge både studenter och företag en inblick i våra konsulters arbete. Vi kommer därför varje månad låta en av våra konsulter presentera deras arbete och vilka utmaningar de står inför. Denna månad är det Life science för hela slanten! Caroline Johansson berättar om sitt arbete på Q-linea.

 

Vad är dina främsta arbetsuppgifter?

Jag jobbar i en instrumentgrupp där en stor del av mina uppgifter är att testa och verifiera nya instrument. Detta innebär bl.a. att jag utformar och genomför testfall och min roll är lite att vara en brygga mellan bio- och instrumentavdelningen. Eftersom jag har en bioteknikbakgrund har jag koll på biologibiten och laborativt arbete och kan därför även testa instrument i dess riktiga miljö med rätta reagenser och så. Den andra delen jag arbetar med är algoritmutvärdering där jag bl.a. analyserar och sammanställer data.

 

Berätta kort om Q-linea

Q-linea utvecklar biosensorinstrument som kan diagnostisera infektionssjukdomar samt även identifiera känsligheten mot antibiotika. De arbetar främst med att hitta en metod för att snabbare, effektivare och enklare kunna diagnostisera och behandla blodförgiftning.

 

Vad är den största utmaningen med uppdraget?

Jag arbetar i flera mindre projekt parallellt vilket kräver att jag kan hålla mycket i huvudet och samtidigt kunna prioritera. Det gäller även att jag snabbt måste kunna byta uppgift och sätta mig in i något nytt samt även arbeta med många olika medarbetare.

 

Vad är det roligaste med att vara konsult hos Uppstuk?

Det absolut roligaste är att jag har fått möjligheten att testa mina vingar och använda mina kunskaper inom Life science-området. Jag har väldigt varierande och stimulerande arbetsuppgifter och jag känner att jag utvecklas av det.
Uppstuk är väldigt professionella och gör allt för att jag ska trivas i min roll som konsult. Att det är stor skillnad på att plugga och jobba är ju ingen större nyhet men även om det är en omställning så känner jag att jag verkligen har användning av mina erfarenheter från studierna. Ibland under utbildningen har jag känt att jag har läst kurs efter kurs utan att riktigt känna att jag har kunnat något, på riktigt så att säga. Nu när jag jobbar känns det helt annorlunda. Vi studenter kan ju massor! Och det vi inte kan lär vi oss snabbt. En väldigt härlig känsla!

 

Vad har du lärt dig från rollen som konsult, som du tar med dig till framtida anställningar?

Ofta kan man ställas inför nya situationer med problem som måste lösas och rollen som konsult har lärt mig att anpassa mig till nya miljöer och snabbt sätta mig in i nya projekt och uppgifter. Jag har lärt mig hur en konsult går tillväga för att bäst angripa ett problem och på vilket sätt man kan lägga upp sin dag på arbetsplatsen för att utföra kundens uppgifter. Jag har även lärt mig mycket om hur verksamheten på ett företag kan se ut, vikten av att dokumentera allt och vilka kommunikationsvägar som finns samt andra delar som man inte får lära sig när man bara pluggar.

 

Mina tre D:

Dold talang: Snooza

Drömyrke: Ett roligt och utvecklande jobb, kanske som projektledare. Gärna nära ett fjäll!

Dagens citat: ”Ibland måste man göra saker man inte vågar, annars är man ingen människa utan bara en liten lort.” – Astrid Lindgren