Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Månadens konsult Rasmus Enhörning

2016-06-13
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Månadens konsult är ett projekt som Uppstuk startat upp under hösten 2015 där vi vill ge både studenter och företag en inblick i våra konsulters arbete. Vi kommer därför varje månad låta en av våra konsulter presentera deras arbete och vilka utmaningar de står inför. Sist ut innan sommaren är Rasmus Enhörning, IT-konsult på Uppstuk, som är ute på ett uppdrag hos Rosendals fastigheter.

 

Vad är dina främsta arbetsuppgifter?

Projektet är hemligt så kan inte gå in på detaljer men min huvuduppgift är att utveckla prototyper för olika applikationsidéer som sedan visas upp för investerare som då beslutar om det är något som är värt att investera pengar i eller inte.

 

Berätta kort om Rosendals fastigheter

Rosendals fastigheter är ett företag som jobbar med att designa och bygga lägenheter i Uppsala. Detta är dock inte arbetsområdet jag håller på med då mitt projekt inte har någon koppling till företagets arbete. Det är bara att företaget finansierar det.

 

Vad är den största utmaningen med uppdraget?

Den största utmaningen är nog att det endast är jag som jobbar på det här. Jag har en person att rådfråga och bolla idéer med men annars är det jag som gör alla delar i arbetet. Det gör det däremot väldigt lärorikt. Jag lär mig många delar som jag annars inte är så bra på då det inte faller inom mitt huvudområde.

 

Vad är det roligaste med att vara konsult hos Uppstuk?

Att få testa på arbetslivet, kunna använda teorin från skolan i praktiken och att faktiskt tjäna pengar på det område man har utbildat sig inom.

 

Vad har du lärt dig från rollen som konsult, som du tar med dig till framtida anställningar?

Saker och ting tar alltid längre tid än vad man uppskattat från början. Det är en fin balansgång mellan hur viktigt ett problem är att lösa och hur mycket tid det tar att lösa. Ofta är det bättre att ta bort eller ändra en funktion i en applikation då tiden som krävs för utvecklingen inte är värd funktionaliteten den ger.

 

Mina tre D:

Dold talang: Bli brun under svensk sommar

Drömyrke: Egenföretagare inom applikationsutveckling

Dagens citat: “I do not regret the things I’ve done, but those I did not do.”  – Rory Cochrane