Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Hej Sofia! Vår nya affärsområdeschef

2016-08-03
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Här på våren och sommaren har vi utöver Ludvig Edlund fått ett ytterligare glatt tillskott i Uppstuk-familjen; Sofia Jillefors Olsson, våra nya affärsområdeschef för Life Science.

Sofia Jillefors OlssonVem är du?
Jag är 26 år gammal, född i Östersund men uppvuxen i Stockholm. På gymnasiet gick jag naturprogrammet med inriktning räddningstjänst och lekte ett tag med tanken på att bli brandman innan jag fick inse att de hårda fysiska kraven skar sig med min medfödda lathet när det kommer till fysisk aktivitet, Newton kan ha haft mig i åtanke när han knåpade ihop sin första lag. Efter gymnasiet blev det istället hela två sabbatsår där jag jobbat mycket inom restaurangbranschen men jag hann även med att bo i London i sex månader. Att jag skulle börja plugga i Uppsala när det väl var dags kändes väldigt naturligt, men då matte alltid varit en akilleshäl var jag osäker på om en teknisk utbildning verkligen var något jag skulle klara av. Jag sa att jag i alla fall skulle ge det en chans och hamnade på civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik och bioinformatik. Kämpigt blev det, men att hoppa av fanns det aldrig en tanke på då staden och studentlivet fångade mitt hjärta från dag ett. Nu, efter 5 år, blod, svett och tårar påbörjar jag mitt sista år på utbildningen!

Hur skulle du beskriva dig själv med en mening?
En lättsam, skojfrisk, och omtänksam person med en stor svaghet för hundar.

Vad gör du helst på fritiden?
Lagar och äter mat med sambon. Allt från lyxrecept till stuvade makaroner och falukorv, mat är bland det bästa jag vet!

Vad är det du tycker är roligast med jobbet och vad ser du fram emot att arbeta mer med här på Uppstuk?
Det roligaste är utan tvekan alla människor jag kommer att få kontakt med genom jobbet, och något som jag har som extra stark målsättning är att sprida kunskapen om Uppstuk bland studenter. Visionen är att alla studenter ska känna till att vi finns och vad vi kan göra för dem!

Vad är det bästa med Uppsala enligt dig?
Studenterna! Studenter är så fruktansvärt kreativa, drivna och orädda. Det gör att staden är full av dels viktiga sociala engagemang, men det finns också ett överflöd av underbara sociala, ibland smått urflippade, evenemang som man bara inte hittar i samma utsträckning i städer utan studentkultur.

Vart ser du dig om 5 eller 10 år?
I ett hus eller en lägenhet med ett gigantiskt kök! Om dagarna vill jag jobba i, och kanske leda, projekt med andra människor, det är en arbetsform jag gillar väldigt mycket då den ger mycket omväxling och jag gillar hur man efter varje projekt kan utvärdera och förbättra sig till nästa gång.

Ditt favoritcitat?
”Man är inte nöjd förrns man är nedgrävd.” – Gammal fotbollstränare