Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Månadens konsult – Nils Simonsson

2016-10-10
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Månadens konsult är ett projekt som Uppstuk startat upp under hösten 2015 där vi vill ge både studenter och företag en inblick i våra konsulters arbete. Vi kommer därför varje månad låta en av våra konsulter presentera deras arbete och vilka utmaningar de står inför. Oktober kickar igång med en inblick i företaget KPMG och konsultens Nils Simonssons arbete.

Vilka är dina främsta arbetsuppgifter?nils-simonsson2
Mina främsta arbetsuppgifter som konsult på KPMG är att avlasta Ekonomiservice-avdelningen med redovisningsuppdrag som de har hos sina kunder. Detta innebär alltså att jag sitter som en liten ekonomiavdelning för kunderna och sköter deras löpande bokföring, månadsavstämningar samt deklaration moms och löner för vissa. Kunderna är mestadels lokala småbolag eller egenföretagare från Uppsala som har fullt fokus på att driva sin dagliga verksamhet och behöver avlastning med det ekonomiska.

Berätta kort om KPMG

KPMG är ett internationellt revisions- och rådgivningsföretag med 174 000 anställda globalt. Av dessa arbetar cirka 1700 i Sverige utspridda på 60 orter. KPMG räknas till ”The Big Four” som är en benämning för fyra största internationella revisionsorganisationerna, tillsammans med PwC, EY och Deloitte. Byrån erbjuder tjänster inom revision, redovisning samt rådgivning i skattefrågor och andra konsulttjänster. Kunderna varierar från internationella storbolag och offentlig verksamhet, till små ägarledda företag och ideella föreningar.

Vad är den största utmaningen med uppdraget?
Den största utmaningen, vilket troligtvis gäller alla redovisningsuppdrag, är att hela tiden hålla koll på att alla siffror hamnar rätt och att vara beredd på att gräva ner sig i utredningar när det uppstår problem. Att dessutom sitta med flera kunduppdrag samtidigt testar verkligen ens förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt.

 

Vad är det roligaste med att vara konsult hos Uppstuk?

Det som är det bästa med att kunna arbeta deltid som konsult hos Uppstuk parallellt med studierna är att det ger mig vidare möjlighet att praktisera det som jag lär mig i skolan. Det går lättare att koppla samman vad som sägs under föreläsningar tillsammans med arbetet jag utför på ett helt annat sätt. Dessutom är det jättekul att få möjligheten att komma till en ny arbetsplats och knyta nya kontakter.

 

Vad har du lärt dig från rollen som konsult, som du tar med dig till framtida anställningar?
Som konsult har jag lärt mig hur viktigt det är att hela tiden ha god kommunikation och planera väl för att uppdraget ska bli så lyckat som möjligt. Nu har jag och KPMG haft väldigt god kommunikation och mitt arbete har aldrig krockat med mina studier eller tvärtom.

 

Mina tre D:

Dold talang: Grym på huvudräkning

Drömyrke: Egenföretagare

Dagens citat: “Skjut inte upp till morgondagen det du kan göra idag”