Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Kundcase – SoftRobot

2016-11-25
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

SoftRobot är en nystartad utvecklingshubb för artificiell intelligens och digitala tjänster. De tror på tekniken som ett redskap för att skapa bättre vanor i både arbetet och vardagen. Deras första officiella artificiella intelligens är en digital redovisningsassistent som heter Aiida. Tjänsten är under utveckling som applikation till telefonen och på webben. Förutom maskininlärningen och bokföringstjänsten är Aiida också en social plattform där redovisningskonsulter, ekonomer och kunder kan chatta och samarbeta i realtid.


– Samarbetet med Uppstuk har gått väldigt smidigt i alla delar av processen. Vi har fått stor hjälp med att både hitta en AI-utvecklare och en Backend/Fullstack-utvecklare för att bidra till utvecklingen av Aiida. Arbetet började med att vi tillsammans med Uppstuk analyserade vårt rekryteringsbehov och tog fram en kravprofil. Under researchperioden har vi löpande fått in förslag på kandidater och inledande intervjuer. Något som har varit oerhört värdefullt för oss som startup är att vi har kunnat justera profilerna i dialog med Uppstuk när vi upptäckt att vissa krav har tillkommit, varit överflödiga eller saknats. Efter ett antal intervjuer med flera bra kandidater har vi till slut fått två anställda som passar helt perfekt på SoftRobot.

aiida_web_image aiida_ios_image


Uppstuk har hittills hjälpt till med rekrytering av två av deras nya medarbetare, Frej Knutar och Max Block.

Max,

Vad gör du på SoftRobot?
Jag jobbar som AI-utvecklare och utvecklar kod som läser, tolkar och behandlar ekonomiska dokument.
Hur hörde du talas om Uppstuk första gången?
Jag gick in på hemsidan och läste på ordentligt i och med en annons på Arbetsförmedlingens hemsida, men Uppstuk har funnits i periferin under en stor del av min studieperiod.
Vad tror du bidrog till att du fick tjänsten som du har idag?
Jag tror bland annat att det kan bero på att jag kunde visa på att jag är driven genom att hänvisa till tidigare projekt och att jag hade en relevant utbildning i form av datavetenskap och matematik.
Har du några tips till universitetsstudenter som vill slå sig in på IT-branschen?
Att ha arbetsprov eller referenser till tidigare projekt för att visa att man kan programmera, gärna roliga och annorlunda fritidsprojekt.

Frej,

Vad gör du på SoftRobot?
Jag avslutar precis min första vecka här på SoftRobot. Under min första vecka har jag programmerat JavaScript på klientsidan för att bekanta mig med projektet. Fortsättningsvis ska jag också jobba med backend och AI.

På vilka sätt har Uppstuk varit ett stöd för att du skulle komma dit du är idag?
De har varit väldigt måna, trevliga, flexibla och konstruktiva i att hitta uppdrag och jobb som ska passa en, samt att man ska trivas med det uppdrag man får.
Vad tror du gjorde så att just du fick tjänsten du har idag?
Att jag är kreativ, positiv och kunnig inom det som uppdraget kräver.
Har du några tips till universitetsstudenter som vill slå sig in på IT-branschen?
Jag skulle föreslå att skapa projekt på fritiden. Jag har nästan alltid haft projekt vid sidan av studierna. Att sitta med något vid sidan av ger erfarenhet, programmeringsvana och kunskap i hur man strukturerar upp ett projekt, samt inblick i projektområdet.