Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Månadens konsult – Simon Von Knorring

2016-12-01
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Månadens konsult är ett projekt som Uppstuk startat upp under hösten 2015 där vi vill ge både studenter och företag en inblick i våra konsulters arbete. Vi kommer därför varje månad låta en av våra konsulter presentera deras arbete och vilka utmaningar de står inför. Denna månad får vi läsa om Simon von Knorring som jobbat med ett större projekt till TekNat-fakulteten på Uppsala universitet där en grupp av fem konsulter gemensamt har arbetat på uppdraget.

Vilka är dina främsta arbetsuppgifter?
Min främsta uppgift som konsult är att tillsammans med andra konsulter, i ett grupparbete, ta fram ett användargränssnitt till TekNat fakulteten. Mer specifikt så arbetar jag på applikationens frontend. Så att den ser snygg ut och är lättorienterad för användarna. TekNat vill ha ett system för att digitalt kunna skapa aktiviteter som är mer riktade åt allmänheten.

Berätta kort om TekNat.
TekNat är den fakultet som samordnar de natur- och tekniska-institutionerna på Uppsala universitet.

Vad är den största utmaningen med uppdraget?
De största utmaningarna är att skapa applikationen baserat på de kravspecifikationer som vi har fått. Samtidigt som man vill implementera en så bra UX (user experience) som möjligt. Men man måste dessutom alltid ha bra kommunikation med de som jobbar med backenden. Så att våra arbeten hela tiden är synkade.

 

simon_profilbildVad är det roligaste med att vara konsult hos Uppstuk?
Att man får praktiskt tillämpa sina lärdomar och kunskaper från sina studier. Man får en inblick i hur det ser ut och fungerar ute i arbetslivet. Man kan även arbeta parallellt med studierna, vilket ger en härlig blandning i min vardag.  Men förutom detta så blir man väl omhändertagen hos Uppstuk.

Vad har du lärt dig från rollen som konsult, som du tar med dig till framtida anställningar?
Jag kommer att ta med mig viktigt erfarenhet i dels att jobba i grupp, och dels hur man planerar och strukturerar sig i sitt arbete. Men framför allt arbetslivserfarenhet. Arbetslivet, here I come!

Mina tre D:

Dold talang: Ett bra minne för sport, film och eurovisionschlagerfestivalen

Drömyrke: Bordtennisproffs

Dagens citat: ”Om det är måndag ska man vara glad”