Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Kundcase – Rikshem

2017-01-16 Tags: , , , ,
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Med hela Sverige som spelplan är Rikshem ett av landets största privata bostadsbolag. De äger cirka 27 000 attraktiva och trivsamma bostäder utspridda mellan Malmö och Haparanda. Rikshem fungerar som en långsiktig partner till kommuner, landsting och statliga myndigheter. Samarbetet mellan Rikshem och Uppstuk har pågått sedan 2014 och just nu har vi fyra konsulter som hjälper till med förvaltning av fastighet med inriktning mot energi och miljö.

”Rikshem är under en väldigt expansiv fas vilket ökar efterfrågan på kompetenta resurser, och vi vill vara med och skapa bryggan mellan näringslivet och studenterna. Inom energi- och hållbarhetsområdet förekommer det en hel del analysarbete som passar sig perfekt för en student som dagligen utför avancerade analyser inom studierna, och vi ser att studentkonsulter oftast kan utföra lika bra resultat som mer erfarna konsulter”, säger Reza Yazdi som är energi- och hållbarhetsansvarig på Rikshem.

Uppstuks Josephine Lindén Magnusson har jobbat på Rikshem sedan 2016. Vi har pratat med Josephine och tagit del av hennes upplevelser av att vara studentkonsult.

Vad pluggar du?
Civilingenjör i Energisystem

Vad får du göra på Rikshem?
Jag håller på med energikartläggning. Främst sitter jag i ett program kallat Vitec där jag ser över siffror och energianvändning, är det någonting som ser konstigt ut är det mitt jobb att ordna till det. Framöver ska vi börja arbeta i ett annat program där man styr och reglerar energianvändning för olika byggnader i realtid, främst letar man efter larm och åtgärdar dessa.

Vilka fördelar ser du med att jobba som konsult under studietiden?
Det är lärorikt och intressant att arbeta med något som går hand i hand med utbildningen. Man får en inblick i arbetslivet och kan tillämpa sina kunskaper på riktigt och inte bara på papper i skolan. Att ha en variation mellan arbete och studier ger otroligt mycket motivation. Sedan är det ju ett plus att få lite extra pengar i fickan varje månad.

På vilka sätt har Uppstuk varit ett stöd för dig?
Uppstuk finns alltid där som stöd och jag har aldrig känt att jag inte kan fråga om det är något jag funderar över. Dessutom är det en väldigt bra arbetsgivare för en student eftersom de har överseende med att man har studier att sköta. Det är skönt att känna att man kan lägga den tid som behövs på studierna, samtidigt som man kan jobba.


Är ditt företag i behov av kompetenta studentkonsulter eller är du själv student och sugen på ett relevant extrajobb? Kontakta oss!