Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Nya medarbetare – Mimie da Piédade

2017-02-06
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Då var det återigen måndag och den här veckan är det Mimie da Piédades tur att berätta mer om sig själv. Mimie är Uppstuks övergripande affärsområdeschef.

Vem är du?
Jag är 24 år gammal och kommer ursprungligen från Stockholm, men jag har bott i Uppsala sedan vårterminen 2012. Jag tog min kandidatexamen i företagsekonomi från Uppsala universitet 2016 och studerar för närvarande en master i företagande och ledning. Jag är en entusiastisk, resultatorienterad och social person som brinner för ledarskap och entreprenörskap. Jag tycker att ledarskapsfrågor är intressanta och engagerar mig därför inom ledarskapsbefrämjande nätverk. Jag tycker att en ledare har en sådan vital roll, och den psykologiska aspekten av ledarskap vad gäller exempelvis motivation är så intresseväckande. Vad gäller mitt intresse för entreprenörskap, insåg jag hur mycket mitt intresse växte då jag bedrev ett UF-företag (Parfymeramera UF) med tre vänner. Under detta år lärde vi oss mycket om företagande, träffade fantastiska människor och utmanade oss själva på ett flertal sätt. En del av mig dagdrömmer om att bedriva ett företag igen för att det är en av de bästa sakerna jag har gjort.

Hur skulle du beskriva dig själv med en mening?
Jag är en driven, engagerad och social person med en förkärlek för Italien och dess kultur. 

Vad gör du helst på fritiden?
Då passar jag på att umgås med nära och kära, engagerar mig både inom Uppsalaekonomerna och ledarskapsbefrämjande nätverk. När jag har lite längre perioder av ledighet reser jag väldigt gärna. Att resa är ett genuint fritidsintresse och jag ämnar att besöka så många länder som möjligt! Mina favoritresmål, i dagsläget, är Dubai, Rio de Janeiro, Amalfikusten och Los Angeles.

Vad är det bästa med att jobba på Uppstuk?
Det finns mycket som är fördelaktigt med att arbeta med ett sådant sammansvetsat och prestigelöst team som Uppstuk, men det bästa är utvecklingsmomentet. Det är så spännande att få utvecklas på ett professionellt och personligt plan då jag får utmana mig själv och min kompetens i en dynamisk arbetsmiljö med mycket kontakt med andra företag.

Finns det något speciellt du vill hinna genomföra under din tid på Uppstuk?
Jag vill bidra till en ökad varumärkesexponering samt en ökad räckvidd  så att ännu fler hittar till Uppstuk och får ta del av alla möjligheter som finns i Uppsala. Jag vill självfallet bidra till Uppstuks framtida utveckling och framgångar.

Var ser du dig själv om 5 år?
Jag skulle gärna vilja arbeta inom en ledande position där jag får möjlighet till att utvecklas och utmanas rent professionellt och privat. Det är viktigt för mig att jag arbetar på en arbetsplats där jag delar samma värdegrund som företaget.  Jag vill även ha lärt mig italienska till dess!

Ditt favoritcitat? ”Follow your passion, and success will follow you” – Arthur Buddhold


Vill du komma i kontakt med Mimie? Klicka här!