Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Nya medarbetare – Sofia Maier

2017-02-20
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Sist ut i presentationen av våra nya medarbetare är Sofia Maier. Sofia är sedan några veckor tillbaka Uppstuks nya HR-chef.

Vem är du?
Jag är Uppstuks nytillträdda HR-chef och personalvetare från Uppsala universitet. Uppsala har varit mitt hem de senaste 10 åren och jag älskar verkligen staden.

Med många bollar i luften trivs jag i sammanhang där initiativ och kreativitet främjas och där det är högt i tak, något Uppstuk som företag är ett utmärkt exempel på. Att arbeta med människor, för medarbetare och organisation, är något jag ser mig själv göra både nu och framöver. Jag ser ett värde i att kunna påverka anställdas arbetsliv och att utveckla organisationer med utgångspunkt i den fantastiska resurs som är medarbetarna. Jag har erfarenhet från konsultbranschen från jobb under studietiden och känner att jag är på rätt bana med en framtid inom HR där jag känner att mina starkaste egenskaper bäst kommer till användning. Något jag värderar är även att utmana mig själv och att utvecklas som person i mina antaganden, både i privatliv och professionellt.

Hur skulle du beskriva dig själv med en mening?
Den lillgamla 5-åringen, som envisades med att leka kontor och som mer än gärna tog solot på skolavsslutningen, som vuxit upp.

Vad gör du helst på fritiden?
Prioriterade områden i mitt liv är relationer med vänner och familj samt mitt stora intresse för sång som jag utövar i kören Discordia. I övrigt är jag ämbetsman på studentnation samt gillar jazz och tennis.

Vad är det bästa med att jobba på Uppstuk?
Efter att ha jobbat på Uppstuk i bara några veckor är jag positivt överraskad över den otroliga glöd och det driv som är gemensamt för den idé Uppstuk bygger på. Uppstuks konsulter och mina kollegor internt är riktiga stjärnor! Vi växer så det knakar just nu och det känns därför extra spännande att vara med på resan framöver.

Finns det något speciellt du genomföra på Uppstuk?
Jag vill se ett ökat antal uppdrag och konsulter ute på jobb via Uppstuk. Då jag dels är ansvarig för rekrytering smider jag planer på att effektivisera rekryteringsprocessen så att fler konsulter får möjlighet till arbetslivserfarenhet via oss. Ett extrajobb relevant för utbildningen ska kunna kännas som en självklarhet för Uppsalas ambitiösa studenter.

Ditt favoritcitat?
”If you don’t go after what you want, you’ll never have it. If you don’t ask, the answer is always no. If you don’t step forward, you’re always in the same place.” – Nora Roberts

 


Vill du komma i kontakt med Sofia? Klicka här!