Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

HR-chefens tips på hur du skriver ett bra CV

2017-04-06
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Sommarjobb och examen står för dörren och många har kanske redan hunnit hitta ett jobb. Fastän vi befinner oss i april finns det fortfarande många som ännu  filar på sina ansökningar. Därför har vår HR-chef Sofia Maier sammanställt fyra tips som du kan tänka på när du skriver ditt CV. 

Utveckla punkterna i ditt CV
Du har erfarenhet av X, toppenbra! Men vad var dina arbetsuppgifter, vad tar du med dig för erfarenheter, kunskaper och kompetenser som hjälper dig framöver? En rekryterare vill veta vilket mervärde du tar med dig och hur du utvecklats på grund av jobbet. En utvecklas av alla jobb och engagemang, skriv därför gärna mer än din titel för att ge din bakgrund mer relevans.

Lyft dina engagemang
Det är meriterande att ha varit del av, tagit ansvar för och slutfört ideellt engagemang. Programförening, kåraktivitet, nationsengagemang samt projekt är alla viktiga att skriva med i CV. Skriv även här vad din roll var, vilka dina ansvarsområden var och vad du lärt dig av det. I brist på relevant arbetslivserfarenhet och i början av sin karriär är erfarenheter från engagemang extra värdefullt så länge du beskriver mer om din roll.

Punkter efter relevans
Har du många punkter i ditt CV kan det vara en god idé att rensa det mest daterade. En del äldre meriter och första sommarjobb när du var 15 år kanske är mindre viktiga i ett professionellt CV. Skala bort det mindre relevanta för att låta de tyngre inläggen, relevanta för ditt arbetssökande, sticka ut.

Tro på dig själv
Det är bara du som kan tala för dig och övertyga en rekryterare om att just du ska få komma på intervju. Ditt CV är en presentation av dig själv och viktigt är att det som lyfts där representerar dig som person. Du har lärt dig oroligt mycket av tidigare jobb/engagemang, lita därför på att du är kvalificerad nog . Fundera inte, våga söka! 

Är du ute efter ett extrajobb relevant till dina studier eller nyexaminerad? Sök dig spontant till Uppstuks kandidatnätverk för att vara först till kvarn för relevanta jobb inom just ditt område.

Stort lycka till!

_________________________________________________________________

Är du eller din förening intresserade av att få hjälp med CV-granskning vid ett event eller liknande? Kontakta oss!