Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Konsultporträtt – Artur Lauritzen

2017-11-08
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Vi är stolta över Uppsalas studentkonsulter. Framöver kommer vi lära känna några Uppstukkonsulter lite extra i artiklar vi kallar konsultporträtt. I den inledande artikeln i serien får vi lära känna energikonsulten Artur Lauritzen lite närmre. 

Arturs resa med Uppstuk började i november 2016 då han blev rekommenderad av en vän att söka sig till Uppstuk. Med tanke på hans stora driv och vilja att ständigt utveckla sig som person och professionellt sökte Artur tjänsten.

Tipset från vännen gällde en annons för energiuppdrag hos Uppstuks kund Rikshem. Rollen gällde energirapportering och energidata och arbete i ett team med andra Uppstukkonsulter. Ett deltidsuppdrag ca en dag i veckan på Rikshems huvudkontor i centrala Stockholm, det unika av Uppstuks uppdrag med arbetsplats i Stockholm. Arbetsuppgifterna har framförallt inneburit energikartläggningar av olika förbrukningar när det gäller el, vatten och fjärrvärme i Rikshems många byggnader. Artur säger att han trivts mycket bra med rollen det senaste året och att han fått många nya lärdomar av att vara i arbetsmiljön på Rikshems huvudkontor där det finns mycket bra svar att få om en bara ställer rätt frågor. Nu, ca ett år senare, tar Artur en större roll på Rikshem som innebär mer ansvar och kräver en insikt i helhetsbilden av energidatahantering hos Rikshem.

”Det ser ut som att jag kommer att få mera ansvar framöver i en ny roll på Rikshem vilket vore superkul. Eftersom det kan innebära att man får en mer varierad roll där man kan få mera av ett helhetsperspektiv av företaget, något jag strävar efter att arbeta med i framtiden.”

Artur studerar parallellt med arbetet på Rikshem civilingenjörsprogrammet inom energisystem och är inne på sitt femte år. Utöver det program han studerar har han även ett intresse för ekonomi då han tycker att det är viktigt med ett helhetsperspektiv på det företag han jobbar på. Mycket likt det han har fått mersmak för i sin roll på Rikshems huvudkontor där han passat på att ställa frågor och visa initiativ och gärna gjort det lilla extra för att ständigt lära sig mer.

Artur beskriver att den största utmaningen med uppdraget är detektivarbetet. Att kontakta rätt människor för att lösa uppgifter samt hitta rätt data för kartläggning och rapportering. Arturs drömuppdrag via Uppstuk är att arbeta i en projektledande roll där han personligen får vara med och utforma arbetet. I framtiden ser Artur sig arbeta utomlands i en bred kopplat till hållbarhet, ekonomi och energi.

Jag ser mig arbeta på ett stort internationellt företag utomlands där jag kan bidra till utveckling. Kina är ett land som lockar mig.”

Artur lever som han lär och tar gärna på sig mer utmaningar för att ständigt utvecklas. Härnäst blir det en mer ansvarsfull roll på Rikshem parallellt med studierna inom energisystem. Vem vet vad framtiden har att erbjuda?

”Det bästa med att vara studentkonsult är allt det praktiska man lär sig. Omväxlingen av studier och praktisk erfarenhet är en bra kombination i utvecklingen. Jag vill tipsa de som inte redan är studentkonsulter hos Uppstuk att helt enkelt bli det, det ger värdefulla meriter inför framtiden.”

Tack Artur för att du gör ett toppenjobb som studentkonsult!