Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Konsultporträtt – Cécilia Rubinstein-Tenbäck

2018-01-02
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

I det här porträttet lär vi känna Cécilia Rubinstein-Tenbäck. Efter en kandidatexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap vid Uppsala universitet började Cécilia i april 2017 som studentkonsult på Proptechföretaget TMPL i Uppsala. Idag arbetar hon som projektledare inom marknad och kommunikation på just TMPL. Från studentkonsult till överrekryterad – en riktig framgångssaga!

Hur uppstod ditt intresse för marknad och kommunikation?
Sedan jag var liten har jag tyckt om att skriva, uttrycka mig och berätta historier så det är svårt att sätta fingret på exakt hur intresset för kommunikation uppstod. Intresset för marknadsföring växte dock under studietiden, när vi lärde oss om målgruppsanalyser, kommunikationsplaner och andra strategiska inslag – så kul!

Hur kom det sig att du sökte till Uppstuk från första början?
Jag hörde om Uppstuk i samband med att jag avslutade studier och praktik och började söka jobb. Kommunikationsbranschen är som regel tuff att komma in i och det kändes därför både lägligt och viktigt att ta kontakt med Uppstuk med förhoppning om att få stöd på väg in i arbetslivet.

Hur var ditt första intryck av TMPL?
Jag fick intrycket av att TMPL var ett nytänkande och häftigt företag där kommunikation och hållbarhet står i fokus. Det kändes faktiskt med en gång som ett företag jag ville jobba hos.

Hur har dina främsta arbetsuppgifter sett ut?
Jag har arbetat med många olika former av skriftlig kommunikation i diverse kanaler, som sociala medier, webb och nyhetsbrev. Jag har också fått arbeta operativt och projektlett ett antal kundprojekt, vilket har varit väldigt utvecklande och roligt.

Vad är det bästa med att arbeta hos TMPL?
Variationen i arbetsuppgifterna och att jag hela tiden får möjlighet att lära mig nya saker. Det är spännande att vara en del av ett ungt och kreativt företag som fortfarande formas.

Vad är den största utmaningen du haft i jobbet hittills?
Den största, men kanske också roligaste utmaningen har nog varit att skapa mig en förståelse kring systemet bakom TMPL-appen man har i sin telefon. Jag är glad att jag hade ett hum om vad frontend och backend var när jag började på TMPL, men jag har ställt många frågor till mina kollegor!

Var ser du dig själv i framtiden?
Jag ser mig i en liknande roll, kanske med ansvar för ett marknad- och kommunikationsteam, där jag får chansen att blanda strategiskt och operativt arbete. Jag tror att variationen är avgörande för att arbetet ska kännas roligt och givande.

Vad vill du säga till de som ännu inte är studentkonsulter till Uppstuk?
Sök! Min erfarenhet är att Uppstuk verkligen lever upp till sin slogan som ”bryggan mellan näringslivet och Uppsalas studenter”.

Sist men inte minst, favoritcitat?
”Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That’s why it’s called the present.”  – Master Oogway, Kung Fu Panda

 

Vi vill tacka Cécilia för sin tid hos Uppstuk som studentkonsult och önskar henne allt lycka till i sin ljusa framtid!