Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Ny medarbetare – Alexandra Erling

2018-03-22
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Varmt välkommen till Uppstukteamet Alexandra Erling!  Alexandra är sedan en vecka tillbaka Uppstuks nya HR-ansvarig. Låt oss nu lära känna Alexandra lite bättre.

Vem är du?

Jag är en väldigt driven person med ett stort intresse för HR. Flyttade till Uppsala i början av 2017, efter att jag tagit min masterexamen inom management. Kommer ursprungligen från Helsingfors, men trivs jättebra i Uppsala!

Vad var det som lockade dig till att söka till Uppstuk?
Uppstuk är ett jätteintressant företag som är inne i en expansiv fas. Jag lockades av både affärsidén och själva rollen. Men det var nog också människorna och Uppstuks värderingar som jag fastnade för. Det är en fantastisk samling av ambitiösa och jättetrevliga personer, som tillsammans bidrar till Uppsalas näringsliv. Man känner sig välkommen här, vi har en bra gemenskap, och ett modernt tankesätt. Här finns heller ingen en känsla av hierarki, vilket jag gillar. Det är högt till tak och jag har en möjlighet att påverka flera aspekter inom organisationen.

Vad är din roll på Uppstuk?
Jag arbetar som HR-ansvarig. Det är en spännande kombination av såväl operativt som strategiskt arbete. Att få jobba med HR och rekrytering, är något jag tycker om eftersom det ger mig en chans att ta del av alla aspekter av personalen tillvara på jobbet; från att rekrytera till att se till att de utvecklas och känner sig engagerade. En av de viktigaste komponenterna i alla företag är de anställda.

Hur skulle du beskriva dig själv med en mening?
En väldigt driven och glad person som vill motivera och stötta människor omkring mig så att de kan uppnå sitt ultimata jag.

Vad gör du helst på fritiden?
Jag älskar att ta långa promenader tillsammans med min sambo och vår hund. Tycker om att laga (och äta) god mat, och kolla på film. Jag har även ett stort intresse för forskning inom bl.a. HRM och Talent management.

Finns det något speciellt du vill genomföra i din nya roll som HR-ansvarig på Uppstuk?
Uppstuk har vuxit mycket den senaste tiden och jag ser fram emot att få vara en del av dess utveckling, och hjälpa organisationen att växa ännu mer. Samtidigt står vår bransch inför många utmaningar vilket innebär att vi måste vara öppna för förändring och utveckla nya metoder för att såväl attrahera som behålla våra talanger. Och för att kunna göra det behöver vi säkerställa att medarbetarna mår bra och trivs. De är ryggraden för vår hållbarhet.

Var ser du dig själv om 5 år?

Om 5 år vill jag kunna ta en titt tillbaka och säga ”WOW vilken resa jag gjort.”

Ditt favoritcitat?

”Whatever you decide to do, make sure it makes you happy.”

 

Vill du komma i kontakt med Alexandra? Klicka här!