Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Konsultporträtt – Filip Blecher

2018-04-20
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Genom våra konsultporträtt lär vi känna några av våra fantastiska studentkonsulter och idag presenterar vi Filip Blecher.

Filip pluggar ekonomiprogrammet vid Uppsala Universitet och började redan under termin två att jobba hos oss på Upppstuk som konsult. Det dröjde inte länge innan han blev överrekryterad och idag jobbar han deltid med egna projektansvar hos Nova Commerce. Nova Commerce jobbar med insiktsdriven marknadsanalys och affärsutveckling där vi på Uppstuk fått vara med på resan med duktiga studentkonsulter.

Hur kom det sig att du sökte till Uppstuk från första början?
Jag kom i kontakt med Uppstuk i samband med att en vän som arbetat som konsult där tidigare rekommenderade att söka. Efter att ha läst flera intressanta ekonomikurser på Uppsala Universitet ville jag få möjlighet att tillämpa mina teoretiska kunskaper i marknadsföring och företagande i praktiken. Med flera spännande konsultuppdrag kändes då Uppstuk som ett naturligt val.

Hur har dina arbetsuppgifter sett ut?
Nu arbetar jag främst med marknadsanalys. I mitt uppdrag ingår att hantera statistik och göra intervjuer med olika aktörer på marknaden, föra sammanställningar och utifrån information skapa strategier som kan appliceras av företagen för att skapa lönsam tillväxt.

Vad är det bästa med att arbeta hos Nova Commerce?
Definitivt arbetskollegorna då vi har bra gruppsammanhållning vilket gör det extra roligt att jobba tillsammans med olika projekt.

Vad är den största utmaningen du haft i jobbet hittills?
När jag fick i uppgift att vara ansvarig för att utforma en affärsstrategi för ett startup-företag kändes det i början som ett väldigt stort projekt att hantera men jag har turen att ingå i ett bra team där jag kan testa olika frågeställningar.

Var ser du dig själv i framtiden?
På lite längre sikt så arbetar jag gärna i en internationell miljö och inom ett företag som har verksamheter i olika länder. Gärna inom i finanssektorn och i Asien.

Vad vill du säga till de som ännu inte är studentkonsulter till Uppstuk?
Konsultuppdrag via Uppstuk är en grym möjlighet till att ta första steget in på arbetsmarknaden så bara att söka!

Sist men inte minst, favoritcitat?
”Det finns ingen nästa gång. Det är nu eller aldrig!” – Min gamla fotbollstränare.

 

Vi vill tacka Filip för sin tid hos oss på Uppstuk och önskar all lycka i framtiden och karriären!