Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Konsultporträtt – Simon Von Knorring

2018-04-25
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

I detta porträtt lär vi känna Simon Von Knorring. Simon har under tiden han tog sin kandidatexamen i Datavetenskap arbetat med flera olika deltidsuppdrag åt Uppstuk, innan han sedan blev överrekryterad till en heltidsanställning på Exor IT-byrå.

Hur uppstod ditt intresse för data-och webbutveckling?

Efter gymnasiet valde jag att studera kandidatprogrammet i Datavetenskap på universitetet. Vid sidan av studierna började jag engagera mig inom Uppsala teknolog och naturvetarkårs (UTN) olika arrangemang där jag 2015 bland annat tog på mig uppdraget att vara hemside- och marknadsansvarig för Naturvetarbalen samt webb-, spex- och fotoansvarig för basmottagningen.

Det var inom dessa arrangemang som jag började ana vad jag ville jobba med i framtiden.

Hur kom du i kontakt med Uppstuk?

Jag hade sett er på UTN:s arrangemang, som Polhacks och Utnarm men även stött på er när ni stått i korridorerna på ångströmslaboratoriet. Sen har man även sett en och annan affisch hängandes på anslagstavlorna! Någonstans där började jag följa er på Facebook.

Hur kom det sig att du sökte till Uppstuk från första början?

Det började med att jag började dra ner på min studietid, då jag kände ett sug att börja jobba på riktigt.

En vacker sommardag publicerades tjänsten ”Frontendutvecklare för flexibelt deltidsuppdrag” och jag kände mig träffad!!!

Annonsen kom precis rätt i tiden och jag skickade in min ansökan. Kort därefter var anställningen ett faktum!

Du har haft flera deltidsuppdrag på Uppstuk, vill du berätta lite mer om dessa och hur det gått att kombinera jobb och studier? 

Mitt första uppdrag var nog mitt roligaste! Jag skulle tillsammans med andra konsulter ta fram ett användargränssnitt för TekNat. Där fick jag möjlighet att arbeta både i frontend och backend.

Här fick jag tillfälle att utnyttja mina kunskaper till fullo. Detta uppdrag stärkte mig än mera som programmerare, problemlösare och person.

Sedan har jag haft uppdrag som webbadministratör för Fyrisfjäderns badmintonklubbs hemsida, vilket sedan ledde till att jag fick i uppdrag att skapa hemsidor för Svenska Badmintonförbundet.

De uppdragen som jag haft gav mig väldigt mycket frihet att lägga upp planering för att kunna kombinera studier och jobb.

Idag har du blivit överrekryterad  och arbetar heltid på Exor IT-byrå. Hur känns detta?  

Som att jag har hittat hem! Jag trivs jättebra!

Exor är ett företag med ett sinne för humor. De vågar bjuda på sig själva och besitter en hög nivå av kompetens.

De är ett flexibelt företag som erbjuder sina kunder allt från statiska hemsidor till avancerade användargränssnitt samt drift. Jag får helt enkelt jobba med det jag älskar.

Mitt absoluta drömjobb helt enkelt!


Uppstuk har samtidigt passat på att ställa lite frågor till Per Hallström som arbetar som konsultchef på Exor IT-byrå och som var den person som överrekryterade Simon.  

Hej Per! Vill du berätta lite om dig och hur det kommer sig att du arbetar på Exor? 

Jag har arbetat över 15 år på Exor och har en gedigen bakgrund som både utvecklare och projektledare. De senaste 6 åren har jag arbetat som konsultchef och jag brukar säga att min viktigaste arbetsuppgift är försöka hålla alla nöjda, vilket innefattar både kunder och anställda.

Det allra bästa med att arbeta på Exor är kollegorna. Att ha ett kontor fullt av duktiga och roliga arbetskollegor att dela kunskap med är oerhört värdefullt i ett yrke som ständigt utvecklas.

Vad tror du om framtiden?

Framtiden ser fortsatt väldigt ljus ut och för dig som valt att utbilda dig inom IT väntar en het arbetsmarknad såväl vid både låg- eller högkonjunktur. I år firar Exor 20-års jubileum och vi är drygt 20 anställda.