Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

Ny medarbetare – Malin Johansson

2018-08-15
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Vi på Uppstuk vill hälsa vår nya medarbetare Malin Johansson varmt välkommen till det interna teamet! Malin börjar som konsultchef på deltid, en tjänst som hon kombinerar med sina studier på Personalvetarprogrammet vid Uppsala Universitet.

Vem är du?
Jag är en positiv och driven student med ett stort intresse för personal och arbetsliv. Det var min tidigare tjänst som arbetsledare på Städarna i Uppsala AB som väckte detta stora intresse, därav mina nuvarande HR-studier.

Vad lockade dig till att söka till Uppstuk?
Det som lockade mig främst var den härliga familjära känslan på företaget, men även de stora ambitioner och mål som vi arbetar emot. Detta enorma driv mot utveckling genomsyrar hela organisationen och det är motiverande att vara en del av ett mindre företag som befinner sig i detta expansivt skede. Denna familjära känsla i kombination med detta driv får en att känna sig högst inkluderad och delaktig i företagets utveckling.

Vad är din roll hos Uppstuk?
Min roll som konsultchef innebär att att jag har ansvar för den löpande kontakten såväl som uppföljning med de konsulter och kunder som har tilldelats mig. Min roll innebär då även att jag ser över framtida behov och möjligheter hos mina kunder och konsulter. Om behovsanalysen visar på ett existerande behov sköter jag då även rekryteringsprocessen från ax till limpa.

Vad är roligast med jobbet?
Att få vara med och positivt påverka och stötta studenter i deras resa mot sitt framtida drömjobb tycker jag är enormt givande och roligt. Vidare tycker jag att det är fantastiskt att genom mitt jobb få bidra till det föränderliga och kunskapsintensiva arbetsliv som dagens samhälle består av. Arbetskraft som besitter den efterfrågade kompetens som även är direkt nödvändig i arbetet är en av de viktigaste resurser ett företag och en organisation kan ha. Att få vara med att utveckla denna kompetens känns därför inte bara givande men även som en viktig uppgift mot ett hållbart svenskt arbetsliv.

Vad gör att du trivs på ditt jobb?
Min röst och mina åsikter studsar inte emot tomma väggar. Min röst landar någonstans eftersom det här finns någon som lyssnar, svarar och uppmärksammar mig som individ och det arbete jag utför. Detta gör att jag trivs, och jag ämnar självklart till att mina konsulter och kunder ska få samma fina erfarenhet genom att arbeta tillsammans med mig och Uppstuk.

Varför tycker du att studenter ska söka sig till just Uppstuk?
Därför att du som student får en språngbräda ut i arbetslivet redan under din studietid hos en arbetsgivare som ser dig, hör dig, lyssnar och ger stöd. Hos oss på Uppstuk blir du aldrig en i mängden, utan en viktigt till del i en helhet. En helhet där du får känna tillhörighet och där du känner att ditt arbete har en mening och betydelse.

Finns det något speciellt du vill genomföra i din nya roll som konsultchef?
Jag vill i min roll vara högst delaktig i Uppstuks resa mot att vara det naturliga valet för Uppsalastudenter när de söker sig en väg ut i arbetslivet för att få praktisk erfarenhet.

Favoritcitat?

Dröm som om du skulle leva för alltid. Lev som om du skulle dö idag. — James Dean

Vi är väldigt glada över att ha Malin i vårt team!