Vill du bli kontaktad?

Tillbaka till Nyheter

IT-profilen Niklas Fröling ny VD på Uppstuk

2019-05-28
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pressmeddelande 28 maj 2019


I veckan tillträder Niklas Fröling som ny VD för Uppstuk. Han ersätter tillförordnad VD Erik Jonzon som fortsätter sitt uppdrag som styrelseordförande. Med lång erfarenhet av IT och verksamhetsutveckling ska han arbeta för att Uppstuk ska växa och vara det självklara valet för bemanning och rekrytering av akademiker till näringslivet i Uppsala.

Niklas kommer närmast från sin roll som VD på Intromedia, ett företag som han varit med och etablerat som en given leverantör av IT och webbapplikationer i Uppsala. Niklas har 11 års erfarenhet av IT-branschen med fokus på försäljning och affärsutveckling. Han har också varit med och hjälpt många företag med deras digitaliseringsresa.

– Jag känner mig stolt över att kunna hälsa Niklas välkommen som ny VD för Uppstuk. Uppstuk befinner sig i en spännande fas och därför blir en ny VD med den gedigna erfarenhet inom IT och affärsutveckling som Niklas har rätt kraft att ta in i företaget. Hans fokus och kompetens kommer passa väl in för att Uppstuk ska kunna ta viktiga kliv framåt, säger Erik Jonzon, styrelseordförande Uppstuk.

Niklas föll för Uppstuks drivna konsulter och företagets unika nisch med en stark anknytning till Uppsalas akademiker.

–När jag för första gången kom i kontakt med Uppstuk fick jag en otroligt bra känsla. När jag senare hörde att det fanns en plats som VD började tankarna direkt att spinna kring hur jag skulle kunna ta Uppstuk till nästa steg. Jag var helt enkelt tvungen att ta kontakt för att bolla mina infallsvinklar och idéer för hur företaget kan växa och bli det självklara valet för bemanning och rekrytering av akademiker till näringslivet i Uppsala, säger Niklas Fröling, vd Uppstuk.

En tydlig sälj- och marknadsprocess ska hjälpa akademiker vidare i karriären

Så snart Niklas satt sig in i Uppstuks processer har han planer på att komma igång med att införa en tydlig sälj- och marknadsprocess för att hjälpa fler akademiker vidare i karriären genom anställning eller konsultuppdrag via Uppstuk. Uppstuk kommer inom kort att lansera en ny webbplats där både företag och studenter enkelt kan komma i kontakt med Uppstuk och deras stora nätverk av duktiga och drivna akademiker.

–Min stora drivkraft är att leda och utveckla anställda. Om fem år ser jag Uppstuk som ett väletablerat företag inom och utanför Uppsala. Vi kommer ha flera samarbeten med andra högskolor och ska självfallet hjälpa ännu fler akademiker att komma ut i näringslivet där de själva vill verka och bo, säger Niklas Fröling, vd Uppstuk.

Om Uppstuk
Uppstuk är ett bemannings- och rekryteringsföretag i Uppsala som matchar företag med studenter och utexaminerade från universitetsvärlden. Vi erbjuder konsulter inom flera olika branscher, bland annat inom IT, Life Science och Ekonomi.

För mer information, kontakta:
Erik Jonzon
Styrelseordförande,Uppstuk
erik.jonzon@uppstuk.se
0739019691